V čem je přeštík jiný?

Přeštické prase se vymyká dnešním standardům – není vyšlechtěné na extrémní výnos, ale na kvalitu, kterou poznáte na talíři. Roste pomaleji, žije klidněji a díky přirozenému chovu si uchovává to, co průmyslové chovy z masa dávno ztratily: šťávu, strukturu a opravdovou chuť. Není to strojově vyráběné vepřové, ale surovina, kterou řezník i kuchař poznají na první pohled.

„Maso drží tvar, chuť i šťávu – od začátku do konce.“

Maso z přeštíka má přirozené mramorování, které zajišťuje výjimečnou šťavnatost a měkkost i při vyšších teplotách. Tuk není nepřítel, ale nositel chuti – a právě v tom je přeštík silný: dává masu hloubku, vůni a kulinářský výraz. Struktura svaloviny je pevná, ale zároveň poddajná pro řeznické zpracování i kuchyňskou přípravu. Je to maso, které funguje samo o sobě – není třeba ho skrývat v omáčkách ani přebíjet kořením.

Tradice, která přežila staletí

Přeštické černostrakaté prase má kořeny v 19. století. Unikátní kombinace šlechtění a místních podmínek dala vzniknout plemeni, které si zachovalo kvalitu i charakter dodnes.

Můžeme Vám zasílat infomrace o našich akcích?

Svůj odběr můžete kdykoli zrušit.

Novinky ze světa kvalitního masa

Bourané přeštické maso

Pečeně Libová část s jemnou strukturou, u přeštického prasete bývá částečně obalená tukem, což ji činí přirozeně šťavnatou. Hodí se k pečení vcelku, přípravě minutek

Číst více

Chcete odebírat naše produkty?

Kontaktujte nás, rádi vám poradíme.